Glosář Milana Heina 2. 1. 2021

2021-01-02

Vážení čtenáři, naši milí diváci,   předevčírem jsme přivítali nový rok. Ať je lepší než rok, který právě skončil!   Rok 2020 s námi zatřásl. Přepadl nás vir a ochromil celý svět. Nás divadelníky totálně. A hned nadvakrát. Sotva jsme se ...

Vážení čtenáři, naši milí diváci,


 


předevčírem jsme přivítali nový rok. Ať je lepší než rok, který právě skončil!


 


Rok 2020 s námi zatřásl. Přepadl nás vir a ochromil celý svět. Nás divadelníky totálně. A hned nadvakrát. Sotva jsme se nadechli a začali hrát, zavřeli nás znovu. 


 


Divadlo bez diváků, to je něco jako ryba bez vody. Bez Vás nejsme. Neexistujeme. Vy jste náš životabudič! 


 


Minulý Glosář jsem uzavíral sdělením, že divadlo je věčné. Napsal jsem, že živý člověčí kontakt nás herců a Vás diváků nic nenahradí. Ano, v tom je naše společná naděje! Nedejme si ji vzít!


 


Věřím, že přežijeme, i když si nedělám iluze o tom, že začneme brzy plnohodnotně hrát. Až nás pustí na jeviště, snad na jaře, odehrajeme pro Vás nejdříve přeložená představení, na která máte už dávno zakoupené vstupenky. Na plno se rozjedeme až na Letní scéně. Přijďte!!!


 


Začínáme 14. června s Táňou a Vojtou Dykovými v bláznivé grotesce Slepice na zádech. V tomto roce máme v plánu přivést na svět pět nových titulů! To je náš rekord! Všichni herci se na Vás už moc těší. Pod širým nebem v kouzelné atmosféře hradčanského zákoutí se společně nadechneme a vykročíme do dalších dnů. Čtvrtstoletí, které jsme nedávno oslavili přece nehodíme za hlavu!


 


Tak na viděnou v Ungeltu a šťastný nový rok nám všem!!!


 


Váš Milan Hein