Inscenace
Matka, syn a jeho partner vzpomínají na uplynulých jedenáct let. Každý z nich si je ale pamatuje jinak. Do jaké míry utváří paměť naši osobnost? Dramatický příběh napsaný s anglickou lehkostí a humorem jsme pro Vás natočili v roce 2018. Promítáním záznamu inscenace vzdáváme hold výjimečné umělkyni Haně Maciuchové.

4000 dnů / filmová projekce

4000 dnů / filmová projekce
Autor
Peter Quilter
Režie
Pavel Ondruch
Překlad
Marta Skarlandtová
Výprava
Alena Schäferová

Podrobnosti

„Když nás Hana Maciuchová opustila, byla to dvojí ztráta – jednak pro divadlo a jednak pro nás, pro lidi znalé jejích lidských kvalit. K naší velké radosti se ale alespoň 4000 dnů podařilo kvalitně natočit. Prostřednictvím videozáznamu mé srdcové inscenace jsme se rozhodli vzdát hold této velké Dámě českého divadla. Poprvé ho promítneme na Letní scéně 11. července 2021." (Pavel Ondruch)

„Text mě oslovil zvláštním, tragikomickým zpracováním příběhu. Quilter umí napsat charaktery svých postav i jejich povahopis. Mohou být vtipní a dovedou zvládat nečekané situace.“ (Hana Maciuchová)

„Jde o hlubokou sondu do kvalitního vztahu. Text je skvěle napsaný, má tři originální postavy, tajemství, napětí i humor.“ (Milan Hein)

Z kritiky Heleny Grégrové (i-divadlo.cz):
„Poměrně neotřelý konfrontační duel síly a slabin mateřské a partnerské lásky. Křehkou intimitu příběhu účinně podtrhuje výborná partneřina všech tří hereckých protagonistů, z nichž mě nejvíce zaujal maximálně soustředěný a v každé vteřině autentický Ondřej Novák. Ta pozvolná inventura znovu nalézaných vzpomínek je nenápadným, ale ve finále dostatečně katarzním otazníkem nad cestou k nepromarnění našich životů.“

Kamera a střih záznamu 4000 dnů: Daniel Hnát.

Záznam je možné zhlédnout na platformě DRAMOX.

Média

Program